About Us

Welkom!

WELKOM

Welkom bij Chinees eethuis Wing Kee. Geniet van de traditionele Kantonese keuken in de Chinatown van Amsterdam.

 

Over Wing Kee

Chinees eethuis Wing Kee is een authentiek eethuis op de Zeedijk in de Chinatown van Amsterdam. Hier op de Wallen proef je de traditionele Kantonese keuken van ons familiebedrijf dat sinds 1983 in Amsterdam is gevestigd. Bereid door Kantonese koks en puur en zonder opsmuk geserveerd.

 

Kantonese keuken
Wing Kee voert een 100% Kantonese keuken en heeft sinds 1983 een grote schare Chinese en Nederlandse fans opgebouwd. Chinese studenten, Amsterdammers en toeristen, waaronder veel Vietnamezen, hebben de weg naar Wing Kee gevonden en zijn enthousiast over onze keuken. Zo worden onze gerechten op de reviewsite Iens beoordeeld met een 8,4 (juli 2015) en krijgen we ook op Tripadvisor mooie cijfers. Naast de kwaliteit van onze Kantonese keuken worden we geroemd om onze ruime porties en de goede prijs-kwaliteit.


Specialiteiten

De kaart van Wing Kee zou je eerder in een restaurant dan in een eethuis verwachten, er staan ruim 90 gerechten op. Veel gasten komen terug voor specialiteiten als geroosterde Pekingeend, op houtskool geroosterd speenvarken, Chinese ravioli met gehakt en aubergine, de huisgemaakte sambal en de babi pangang die we in twee soorten maken. Andere favorieten zijn de gebakken rijststicks en de Chinese rundergoulash die we stoven met Chinese specerijen.

 

Take away
Vrijwel al onze gerechten zijn ook af te halen, inclusief specialiteiten als geroosterde Pekingeend en geroosterd speenvarken. Het speenvarken is alleen na (telefonische) bestelling af te halen.

 

Echt Wing Kee
Bij Wing Kee staat Chinese gastvrijheid hoog in het vaandel. Zo serveren we bij alle gerechten een gratis pot jasmijnthee omdat jasmijnthee de spijsvertering bevordert. Verder is Wing Kee geen restaurant, bij ons eet je in de eenvoudige ambiance van een eethuis. En dat zie je terug in de bescheiden prijzen die we rekenen.

 

Wing Kee en Jackie Chan
In 1997 werd Wing Kee verrast door het bezoek van acteur en superster Jackie Chan. Chan – net als de uitbaters van Wing Kee afkomstig uit Hong Kong – opende dat jaar het International Filmfestival Rotterdam, waar zijn film First Strike te zien was.
Tijdens een bezoek aan Amsterdam werd Chan meegenomen naar Wing Kee, waar hij genoot van een heerlijke maaltijd. Hij verklaarde blij verrast te zijn dat hij in Nederland zo goed Kantonees kon eten. Een foto aan de wand van Wing Kee getuigt van het bezoek van deze ‘martial artist’.